Mike van der Hoorn tekent bij Ajax

5 juli 2013

Mike van der Hoorn zal de komende 4 seizoenen uitkomen voor Ajax.

Voor Van der Hoorn een prachtige stap in een nog prille carrière. Hij begon met voetballen bij SC Buitenboys, om vervolgens via het toenmalige FC Omniworld de overstap te maken naar de D-jeugd van FC Utrecht. Mike doorliep alle jeugdelftallen van de club uit de Domstad en maakte op 15 Mei 2011 zijn debuut in het eerste elftal, thuis tegen AZ Alkmaar.

In seizoen 2011-2012 speelde Van der Hoorn al 12 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht. Zijn goede prestaties deden FC Utrecht besluiten om zijn contract open te breken. Met zijn nieuwe contract op zak groeide Van der Hoorn in het voorbije seizoen uit tot de sterkhouder van de Utrechtse defensie. Met zijn team behaalde hij in een zinderende play-offs reeks Europees Voetbal en zelf werd hij door de FC Utrecht supporters uitgekozen tot beste speler van het seizoen. Hij ontving hiervoor de David di Tommaso-trofee.

Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff:” Mike heeft zich het afgelopen jaar fantastisch ontwikkeld. Deze ontwikkeling levert hem een transfer op naar een mooie club. Het is Mike gegund. Ik zie hem als een voorbeeld voor veel jonge spelers; vastberaden en onverstoorbaar op weg naar zijn doel”

Van der Hoorn zelf:” Ik heb echt een geweldige tijd gehad bij FC Utrecht  en zeker afgelopen seizoen was een jaar om nooit te vergeten. FC Utrecht en de supporters zullen altijd in mijn gedachten blijven. Ik krijg nu echter een fantastische kans waar iedere sportman van droomt. Ik vind het een voorrecht om bij de landskampioen aan de slag te mogen gaan. De gesprekken met technisch directeur Marc Overmars en trainer Frank de Boer waren erg prettig en gaven mij de bevestiging dat ik deze kans met beide handen moet aangrijpen”.

Van der Hoorn heeft zich in de onderhandelingen met Ajax laten bijstaan door de VVCS.