Mooie voetbalwedstrijdjes met minderjarige vluchtelingen bij de VVCS/Vision4Soccer kerstballen actie!

19 december 2023

Levchenko: “Hartstikke leuk om met de AMV’s te voetballen en ze blij te maken met wat nieuwe ballen. Ze spreken niet allemaal Engels of Nederlands, maar de taal die voetbal heet, spreken ze vrijwel allemaal. Daarnaast was het goed om de medewerkers aldaar te spreken en te horen over het wel en wee in het opvangcentrum.”

AMV’s staat voor Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen. Het gaat om jongens en ook een aantal meisjes van 14 tot 18 jaar uit landen als Syrië, Afghanistan, Eritrea en Sudan. Na het tijdelijke opvangcentrum in Biddinghuizen, reden we door naar het AZC in Dronten. Ook daar voetbalden de jongelui alsof het een Champions League wedstrijd was. En na het scoren is het juichen als Ronaldo een sport op zich.

Marlou Nederhof, AMV manager COA Dronten en Biddinghuizen: “De jongeren vonden het erg leuk en zijn dankbaar voor de ballen. Ze hadden zichtbaar veel plezier en vergaten voor even hun problemen… Al met al een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!”

Na Flevoland ging de toer verder naar Drenthe. Voetbalclub DZOH in Emmen om precies te zijn. Deze club betrekt vluchtelingen en voormalig vluchtelingen actief bij de trainingen en wedstrijden. Dit bevordert de integratie in hoge mate, zo is gebleken.

Ebbinge: “VVCS en onze partner Vision4Soccer vinden dit een dermate mooi initiatief dat we hebben besloten om mede namens de spelers, een deel van de voetballen dit jaar aan DZOH te doneren. Voetbal verbindt en de geschonken ballen helpen daarbij, aangezien alle leden deze zullen gaan gebruiken.”