NAC neemt op grootse wijze afscheid van de voetballer en mens Jacques Visschers

2 september 2020

Jacques Visschers overleed op 79-jarige leeftijd na een kortstondige ziekte in het verzorgingstehuis te Bavel op 22 augustus jongstleden.

Op grootse wijze hebben enkele honderden mensen op zijn NAC-terrein afscheid genomen van de voetballer en de mens Jacques Visschers.

Jacques was een geweldige voetballer, die maar liefst 380 keer uitkwam voor zijn club, waarin hij 129 keer scoorde en achtmaal topscorer werd.
Hij heeft dan ook nooit voor een andere club willen spelen.

Na zijn actieve voetballoopbaan vervulde vele functies bij zijn club.
Hij was een ware ambassadeur en overal een graag geziene gast.

Voor de vele rollen die hij binnen NAC vertolkte, werd hij benoemd tot erelid en legend van NAC en tot lid van de Orde van Oranje Nassau.

Jacques heeft veel betekend voor het betaalde voetbal in Nederland. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de VVCS en van het Contractspelersfonds Betaald Voetbal (CFK). Voor de KNVB maakte hij vele jaren dienst uit van diverse commissies, zoals de arbitragecommissie, de tuchtcommissie en de financiële commissie.
Hij werd daarvoor benoemd tot lid van verdienste van de KNVB.

Jacques was voor een ieder een vriendelijke en rechtvaardige gentleman, die kritiek niet schuwde, maar altijd op een buitengewoon correcte manier en met een enorm empathisch vermogen.

Jacques maakte tot op hoge leeftijd deel uit van de Raad van Advies van onze organisatie.

Wij zullen Jacques missen.