Ook Frank van Mosselveld studeert af aan de VVCS Academy

12 juni 2013

Met het verdedigen van zijn afstudeeronderzoek kwam er afgelopen week na 4,5 jaar een einde aan de Hbo-studie van Frank van Mosselveld.

Frank heeft de Hbo-studie Ondernemerschap, Business & Innovation daarmee succesvol afgesloten en is nu in het bezit van de officiële titel Bachelor of Commerce.

Reden voor het webteam van de VVCS om Frank een paar vragen te stellen.

Frank, allereerst natuurlijk gefeliciteerd met het behalen van je Bachelor! Hoe heb je de studie ervaren?
“Ik ben uiteraard hartstikke blij met het behalen van mijn diploma. Maar ook opgelucht dat ik er nu even vanaf ben. Het is hoe dan ook een pittige opgave om een volledige Hbo-studie te combineren met een voetbalcarrière. Je moet over discipline en doorzettingsvermogen beschikken. Net als bij andere onderwijsinstellingen zijn er bij ons ook medestudenten halverwege afgehaakt. Ik ben dan ook erg trots dat ik wel zover ben gekomen en mijn diploma nu in de pocket heb. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook wel eens een mindere fase heb gehad. Gelukkig wist mijn vriendin Maxime mij in zo’n fase  met creatieve oplossingen altijd weer te motiveren.”

Wat vind je het meest positieve van het studeren aan de VVCS Academy?
“De online lessen van de verschillende docenten heb ik als zeer prettig ervaren. Vooral de verschillende lessen  van Rob Pranger hebben bijgedragen aan het opdoen van kennis die mij uiteindelijk ook in staat heeft gesteld om een goed afstudeeronderzoek te schrijven.”

Wat is het onderwerp van je afstudeeronderzoek?
“Het afstudeeronderzoek heet: ‘Scoren Met Sociale Media’. Voordat ik aan mijn onderzoek begon, had ik al het vermoeden dat er veel Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s)zijn die niet de maximale mogelijkheden benutten van de sociale media. Ik was dan ook zeer gemotiveerd om dit te onderzoeken en heb dat met veel plezier gedaan. Uiteindelijk werden mijn vermoedens door het onderzoek ook bevestigd. Er is wat betreft het inzetten van sociale media door BVO’s nog een flinke inhaalslag te maken.”

Wat ga je nu doen, nu je klaar bent met je studie?
“Nou, ik ga me heus niet vervelen hoor. Ik ga natuurlijk gewoon door met voetballen bij RKC Waalwijk. Daarnaast krijg ik van hen ook de mogelijkheid om mij binnen de organisatie verder te ontwikkelen. Tevens ga ik ervan uit dat mijn onderzoek BVO’s aan het denken zal zetten om sociale media te implementeren in het bedrijfsproces van hun club. Ik heb een heel duidelijk schema samengesteld waarmee ik BVO’s kan helpen om sociale media succesvol te integreren in het bedrijfsproces. Kortom, de clubs hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en mogen me altijd bellen.”