Peter Bosz roert in lang gesprek met de VVCS tal van thema’s aan over Nederlands voetbal

18 december 2018

Peter Bosz voelt zich weer voldoende opgeladen voor de volgende klus. ‘Ik zou wel in januari willen beginnen’, bekent de ervaren trainer uit Apeldoorn, een jaar geleden (10 december) op non-actief gesteld bij Borussia Dortmund
‘Ik hoop op een aanbieding uit een van de vijf grote voetballanden. Als die niet komt, zal ik toch een andere keuze moeten maken.’
‘Ik ben eerder anderhalf jaar werkloos geweest, toen ik bij Feyenoord wegging. Er was geen club die me wilde hebben. Ik heb wel een gesprek gehad met Willem II maar die namen een ander. Dus ik ken deze tijd.’

‘Anders dan toen ben ik op dit moment in de omstandigheid dat ik kan zeggen: ik wil naar een club toe waar ik het voetbal kan spelen dat ik wil spelen. Zulke gesprekken voer ik ook met clubs: hoe willen jullie het voetbal spelen? Als daar geen klik in zit, ga ik daar niet naar toe.’

‘Ik had er een half jaar totaal geen zin in. Ik was echt moe. In juli, augustus had ik het gevoel, als er wat leuks langs komt, dan sta ik er wel weer voor open. Bedenk dat we in de laatste drie jaar liefst zes keer zijn verhuisd. Dat hakt er diep in.’

Het volledige interview met Peter Bosz is te lezen in de komende editie van De Contractspeler, welke komende vrijdag verschijnt.