Pieter Langedijk tekent bij RKC Waalwijk.

21 januari 2016


Pieter Langedijk maakt per direct de overstap van Sparta Rotterdam naar RKC Waalwijk. Bij RKC Waalwijk tekent hij een contract tot medio 2017.

Pieter doorliep de gehele jeugdopleiding van Sparta en maakte zijn debuut op 17 Augustus 2013 in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. In drie seizoenen speelde Pieter 33 wedstrijden voor de club uit Rotterdam en scoorde 6 goals. In de voorbereiding op het huidige seizoen was Pieter clubtopscoorder met maar liefst 15 goals, maar desondanks slaagde hij er niet in een vaste basisplaats te veroveren. Pieter kwam tevens uit voor diverse nationale jeugdelftallen.

Directeur Remco Oversier over zijn nieuwe aanwinst: “Wij hadden Pieter al lange tijd in het vizier. Pieter voegt met zijn snelheid en diepgang echt iets toe aan onze selectie. We zijn blij en trots dat hij voor onze club gekozen heeft.”

Pieter Langedijk op zijn beurt: “Ik ben erg blij met deze kans. Ik voel het vertrouwen van de technische staf en de clubleiding. Voor mij een reden om mijn contract met Sparta te ontbinden en bij RKC Waalwijk te tekenen. Morgen staat de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 op het programma en ik hoop dan mijn debuut te maken.” 

Pieter Langedijk heeft zich in de onderhandelingen met RKC Waalwijk laten bijstaan door Patrick van Diemen.