Pröpper en de Jong vervullen hoofdrollen in de thriller tegen CSKA Moskou

9 december 2015

© Photo- Prestige (website PSV)

Het Philips Stadion schudde gisteren na de goal van Davy Pröpper op zijn grondvesten. Met een droge knal schoot de onvermoeibare middenvelder de bal in de slotfase van de wedstrijd achter doelman Akinfejev.

Met 10 punten is PSV als nummer 2 geëindigd in de zware poule en laat daarmee een grootmacht als Manchester United achter zich. PSV zit aanstaande maandag in de koker als de loting voor de knock-outfase van de Champions League wordt verricht.

In een stijf uitverkocht en kolkend Philips Stadion veranderde de situatie bijna per minuut. Na een goed begin raakte de wedstrijd steeds meer in evenwicht en leek het lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Met deze uitslag was PSV afhankelijk van hetgeen zich in Wolfsburg afspeelde. Na een snelle voorsprong van Manchester United was het Wolfsburg dat de lakens uitdeelde en al snel op een 2-1 voorsprong kwam. Met deze uitslag was een gelijkspel voldoende om als nummer 2 de volgende ronde te behalen. De situatie veranderde echter compleet toen CSKA een strafschop binnen schoot en PSV met 0-1 achter kwam. Verlies zou sowieso betekenen dat PSV zou duikelen naar de laatste plaats in de groep en met lege handen zou komen te staan. Zover kwam het echter niet want wie anders dan aanvoerder Luuk de Jong was uiterst kalm en pikte de bal na een afgeslagen corner op en stuurde Akinfejev met een lichaamsschijnbeweging naar de verkeerde kant en tekende de zeer belangrijke gelijkmaker aan. Met de stand in Duitsland stond PSV op dat moment weer op de tweede plaats. Manchester United gaf zich echter niet gewonnen en scoorde in de 82ste minuut de gelijkmaker. Bijna tegelijkertijd maakten Wolfsburg en PSV een einde aan alle onzekerheid. Davy Pröpper schoot de bal, na een afgeslagen voorzet, met een lage volley met uiterste precieze buiten bereik van Akinfejev in de hoek van de goal, en de Duitsers kwamen op 3-2 tegen Manchester United.

Davy Pröpper zelf daarover;  “ Ik kan wel zeggen dat dit tot dusver een hoogtepunt is in mijn carrière. Op zo’n belangrijk moment de winnende treffer binnen schieten geeft een heel voldaan gevoel. Ik wist na die goal niet eens hoe ik moest juichen en zat helemaal in het moment ” aldus de dolgelukkige marathon man die niet meer uit het basiselftal weg te denken is.

Aanvoerder Luuk de Jong; “ We hebben met zijn allen een fantastische prestatie geleverd en hebben het op eigen kracht gered. Klein smetje is de gele kaart die ik opliep waardoor ik geschorst ben voor de heenwedstrijd. Ik wist niet dat ik geschorst zou worden bij een gele kaart. Daardoor mis ik nu een hele mooie wedstrijd en daar baal ik afschuwelijk van.”