Steeds meer PSV-talenten aan de VVCS Academy

25 september 2013

Waar in het verleden veel Ajax-talenten al kozen om een opleiding te volgen aan de VVCS Academy, volgen nu een groot aantal PSV-talenten dit voorbeeld.

Zo bestaat de lichting Mbo-studenten 2013/2014 uit maar liefst 11 studerende voetbaltalenten. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat Jordy de Wijs en Clint Leemans eerder zijn gestart en hun opleiding Commercieel medewerker zeer waarschijnlijk in januari 2014 afronden. Zij volgen op hun beurt weer het goede voorbeeld van (oud)clubgenoten als Michael Verrips, Michaël Maria, Mohamed Rayhi en Rai Vloet. Hen is het gelukt om deze opleiding vervroegd af te ronden.

De goede resultaten van de hierboven genoemde talenten en de flexibiliteit die wordt geboden,  heeft ervoor gezorgd dat er dus ook dit jaar weer veel talenten kiezen voor de VVCS Academy. Vanzelfsprekend is de VVCS Academy niet alleen verantwoordelijk voor dit resultaat, maar ook de begeleiders van clubs worden in dit traject nauw betrokken. Omdat de lijnen daardoor kort zijn kan er – indien nodig – daadkrachtig gehandeld worden. Samen met hen sturen en ondersteunen wij de spelers om een opleiding af te ronden.

Naast de al eerder genoemde talenten die een Mbo-opleiding volgen of hebben gevolgd, is er ook een PSV-speler die de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap volgt. Sander Heesakkers is daarmee de eerste PSV’er die ervoor kiest om zijn voetbalcarrière te combineren met een studie aan de VVCS Academy.

De VVCS wenst alle spelers een succesvol voetbal- en studiejaar toe.