Randy Wolters beleeft dag van uitersten

22 oktober 2012

Randy Wolters had afgelopen vrijdag een zeer dubbel gevoel na de gewonnen wedstrijd van FC Den Bosch tegen SC Cambuur ( 2-1). Waar hij ’s middags nog in het ziekenhuis verbleef bij zijn opa die eerder op de dag een hartaanval kreeg, was hij als invaller de verlosser door met een schitterend afstandsschot van zo’n 30 meter in de bovenhoek de winnende treffer binnen te knallen.

Na afloop liepen de emoties hoog op tussen zijn vader, die als fotograaf langs het veld stond, en de 22-jarige linksbuiten. Met zijn tweede goal van het seizoen bewees hij zijn ploeg een goede dienst met de broodnodige 3 punten. FC Den Bosch was met 6 punten uit 8 wedstrijden namelijk dramatisch aan de competitie begonnen en de punten tegen het sterke SC Cambuur zullen de ploeg heel wat vertrouwen geven.

Randy Wolters: “Het was een dag vol met tegenstellingen. Het gaat niet zo goed met mijn opa en de komende dagen is het afwachten hoe het verder verloopt. Ik was enorm geschrokken en hoop dat hij er boven opkomt, maar dat is allemaal nog hoogst onzeker. Het voorval met mijn opa was overigens niet de reden dat ik niet startte. Na mijn rode kaart tegen FC Emmen moest ik vorige week tegen AGOVV een wedstrijd schorsing uitzitten. Die wedstrijd werd met 0-5 gewonnen en de trainer wilde het elftal laten staan. Natuurlijk baalde ik daarvan maar ik kon wel leven met de uitleg van de trainer. Ik moet het als leergeld zien en zorgen dat zo’n rode kaart niet meer voorkomt. Je ziet dat je door zoiets doms zomaar je plaatsje kwijt kan zijn en dat mag niet nog eens gebeuren. Gelukkig heb ik als invaller het beste antwoord gegeven wat je op dat moment kan doen. Scherp invallen en beslissend zijn in het scoren. Zo kon er toch nog een klein glimlachje af bij de geboren Leidenaar en oud speler van FC Utrecht en FC Emmen.”