Randy Wolters kiest voor GA Eagles

19 juni 2015

Met al zijn ervaring en talent is hij al jaren één van de absolute smaakmakers in de Jupiler League. Vanaf dit moment is hij een Eagle.

Randy Wolters, door trainer Dennis Demmers omschreven als een ouderwetse, traditionele buitenspeler, tekent een contract voor twee jaar bij de Deventer club.

Linksbuiten Wolters (geboren 6 april 1990) maakte in het seizoen 2007/2008 zijn debuut bij FC Utrecht en scoorde onmiddellijk. Vervolgens vertrok hij in januari 2011 naar FC Emmen en in de zomer van 2012 trok FC Den Bosch hem aan. De afgelopen twee seizoenen was Wolters een sterkhouder bij VVV Venlo, waarmee hij persoonlijk een uitstekende play off-reeks neerzette, maar desondanks uitgeschakeld werd door NAC Breda. In 148 duels in het betaalde voetbal scoorde Wolters 26 goals, de meeste daarvan (20) in de laatste drie seizoenen.

Wolters was er, na de gesprekken met Adrie Steenbergen (voetbalzaken RvC) en trainer Dennis Demmers, snel uit: “Die mensen pakten door, waren meteen concreet. Go Ahead is heel resoluut geweest, ze zeiden: ‘Luister, we willen je heel graag hebben.’ Daar sprak waardering uit en nu is het aan mij om goede partijen op de mat te leggen.”

Wolters en Go Ahead, het voelt meteen als een soort van logisch huwelijk. “Ja, klopt. Als je ergens voor kiest, moet het gevoel gewoon goed zijn. Go Ahead Eagles is echt een volksclub en ik kom uit een echt volkswijkkie, De Kooi in Leiden. Volkser kan het bijna niet en ik houd daarvan. Ik weet hoe het werkt als je tussen mensen zit die met passie en liefde hun kluppie volgen. Dat is mijn mentaliteit. Ik ben best wel een beetje een boeffie in het veld, vind het fijn om lekker mijn acties te maken, mijn goaltjes mee te pikken en ik hou van de interactie met het publiek. Ik hoorde dat er al 5.500 seizoenkaarten zijn verkocht, dat is dan toch geweldig? Dat geeft mij wel een fijn gevoel, hoor, zo’n vol stadion. Mijn moeder zei ook al: Randy, je hebt nu al overal gespeeld: in het midden van het land, in het noorden, in het zuiden en nu kom je weer een beetje oostelijk van het midden uit. Mooi toch? Ik ben er blij mee.”

Blij is ook Adrie Steenbergen, die Wolters als een zeer welkome versterking ziet: “Zoals trainer Demmers zegt: Randy is een ouderwetse, traditionele buitenspeler, echt zo’n klassieke. Er zit een goede kop op, Randy is een winnaar. Ik verwacht dat we daar een hoop plezier aan gaan beleven.”

Randy Wolters werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

Bron: www.ga-eagles.nl