Ricky van Wolfswinkel terug op oude nest

29 juli 2016

Ricky van Wolfswinkel versterkt per direct de gelederen van Vitesse. De 27-jarige aanvaller wordt overgenomen van het Engelse Norwich City, dat hem afgelopen seizoen aan Real Betis verhuurde.

Van Wolfswinkel tekende gisteren een contract voor drie seizoenen.

Van Wolfswinkel keert daarmee terug naar de club waar hij eerder al bijna tien jaar voor uitkwam. In het geel-zwarte shirt van Vitesse doorliep Van Wolfswinkel de Arnhemse jeugdopleiding en debuteerde hij op 5 april 2008 in het betaald voetbal. In seizoen 2008/2009 werd hij clubtopscorer met acht goals. Van Wolfswinkel koos voor een transfer naar FC Utrecht, waar hij verder furore maakte. In het buitenland speelde de in Woudenberg geboren aanvaller voor Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Etiénne en Real Betis.

Van Wolfswinkel kijkt er naar uit om terug te keren naar Vitesse: “Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse.”

Technisch directeur Mo Allach over de versterking: “Ricky is precies zo’n buitenkans waar we naar uit keken. Ricky kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie.”

Van Wolfswinkel gaat in Arnhem met rugnummer 13 spelen. Hij sluit vrijdag al aan bij de selectie van hoofdtrainer Henk Fraser, als er ’s middags een training in Newcastle op het programma staat.