Team VVCS

8 juli 2014

Team VVCS

Team VVCS is inmiddels een begrip in het betaalde voetbal. In 2004 zag dit VVCS initiatief het licht. Het team van werkzoekende profs reisde toen af naar Clairefontaine, het trainingscentrum van de Franse voetbalbond, om daar onder het oog van scouts haar eerste wedstrijd te spelen tegen het team UNFP, de Franse profs op zoek naar een nieuwe club. De organisatie rondom het team VVCS is sinds dat moment alleen maar geprofessionaliseerd.

De activiteiten

In de laatste week van juni start de selectie van werkzoekende VVCS leden traditiegetrouw met de trainingssessies. Deze trainingssessies vonden de afgelopen jaar plaats op het trainingscomplex van de KNVB. De trainingen staan onder leiding van tenminste twee, eveneens werkzoekende, coaches betaald voetbal. Het afgelopen jaar stonden Joop Gall en Dennis Gentenaar voor de groep. De trainersstaf wordt uiteraard bijgestaan door een gediplomeerd verzorger, die op wedstrijddagen vergezeld wordt door een fysiotherapeut. Tijdens de campagne wordt er dagelijks getraind om de spelers optimaal voor te bereiden op de wedstrijden. Na de trainingen volgen de wedstrijden. Team VVCS speelt wedstrijden tegen betaald voetbal organisaties in Nederland. De VVCS zorgt er voor dat deze wedstrijden worden bijgewoond door scouts, technisch directeuren en trainers van zo veel als mogelijk binnenlandse en buitenlandse clubs.

Tot een aantal seizoenen geleden werd traditiegetrouw de cyclus van wedstrijden afgesloten met het FIFPro toernooi, het internationale toernooi voor profvoetballers op zoek naar een nieuwe club. In 2005 vond dit plaats in Parijs, in 2006 in Rijnsburg, in 2007 reisde team VVCS af naar Portugal, in 2008 vond het toernooi wederom in Rijnsburg plaats, in 2009 werd het toernooi in Cannes gehouden, in 2010 keerde het FIFPro Tournament terug naar Rijnsburg. Ook in 2011,2012, 2013 en 2014 werd het toernooi op het complex van Rijnsburgse Boys georganiseerd. Vanaf 2015 wordt het toernooi niet meer georganiseerd. Wel krijgen de aangesloten vakbonden de mogelijkheid geboden om onderling wedstrijden of toernooien te organiseren.

Het doel

Contractloze VVCS leden worden in staat gesteld om samen te trainen onder deskundige leiding, om samen (internationale) wedstrijden te spelen. Dit alles onder toeziend oog van scouts en trainers uit binnen- en buitenland. Ieder jaar weer slagen vele spelers er in om hun professionele carrière op deze wijze te verlengen. Sommigen hielden er zelfs een mooi buitenlands avontuur aan over.

Voor wie

Team VVCS is een service van de VVCS voor haar contractloze leden. Alle kosten worden dan ook gedragen door de VVCS.

Meer informatie?

Neem contact op met het kantoor van de VVCS en vraag naar Danny Hesp of Suzanne Bakker.
(023 – 5546 930)