Rob Alflen verlengt zijn contract bij FC Utrecht met twee jaar

8 maart 2013

Rob Alflen zal ook de komende twee jaar als trainer verbonden blijven aan FC Utrecht. De assistent-trainer van FC Utrecht bereikte hedenmiddag een akkoord met de club uit de Domstad. De 44-jarige Alflen speelde in het verleden maar liefst 6 jaar in het eerste elftal van FC Utrecht, alvorens de overstap te maken naar Ajax. Alflen speelde in totaal 279 competitiewedstrijden in het betaald voetbal en legde daar de basis voor zijn trainerscarrière. 

In februari 2009 trad Alflen in dienst bij FC Utrecht. Vervolgens werd Alflen in oktober 2011 aangesteld als assistent van Jan Wouters die de opgestapte Erwin Koeman opvolgde als coach.

Wilco van Schaik is zeer content met het aanblijven van Wouters en Alflen. “FC Utrecht speelt onder deze trainers goed verzorgd en herkenbaar voetbal en de talentvolle groep spelers maakt een uitstekende ontwikkeling door. Beide trainers komen uit Utrecht en dat zorgt voor extra binding met de club, supporters en de stad.”
Ook Alflen is uiteraard erg blij met zijn nieuwe verbintenis tot de zomer van 2015: “Wij kunnen prima werken met onze spelers en de staf. De sfeer is goed en het is fantastisch om te zien hoe de jonge spelers zich verder ontwikkelen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin en ben dan ook zeer blij dat ik de komende twee jaar weer dagelijks met die jongens op het veld kan staan.”

Rob Alflen werd in zijn onderhandelingen met FC Utrecht bijgestaan door de VVCS.