Roland Bergkamp tekent een contract bij FC Emmen

26 juli 2013

Roland Bergkamp zal het komende seizoen onder contract staan bij FC Emmen.

Voor de 22-jarige spits is dit zijn 5e club in het betaalde voetbal. Roland maakte op 14 augustus 2009 zijn officiële debuut bij Excelsior.

Na 2 seizoenen in de hoofdmacht van de club uit Rotterdam Kralingen gespeeld te hebben verkaste Roland naar het ambitieuze Brighton & Hove Albion uitkomend in de Championship in Engeland. In zijn eerste seizoen aldaar kwam Roland korte tijd op huurbasis voor Rochdale uit.

In de zomer van 2012 besloot Roland dat hij meer aan spelen moest toekomen en liet zich verhuren aan VVV-Venlo. Met deze club degradeerde Bergkamp uiteindelijk via de play-offs naar de Jupiler League.

Roland over zijn overgang naar FC Emmen: “Na een teleurstellend seizoen ben ik erg blij met deze overgang naar FC Emmen. Ik heb al een oefenwedstrijd meegespeeld tegen Heracles en de spelopvatting van FC Emmen past goed bij mij. De laatste weken heb ik mijn conditie op pijl gehouden bij Team VVCS en daar heb ik mij in de kijker kunnen spelen tijdens de wedstrijden en het FIFPro Tournament. Ik ben dus lekker fit en ik sta te popelen om bij FC Emmen aan de slag te gaan”.

Joop Gall, trainer van FC Emmen is zeer tevreden met zijn nieuwe spits: “Roland past goed bij ons. Hij is een nuchtere hardwerkende spits waar we veel plezier van gaan beleven”!

Roland Bergkamp heeft zich in de onderhandelingen met FC Emmen laten bijstaan door de VVCS.