Ronald Graafland jaar langer bij Feyenoord

3 juli 2014

 

Ronald Graafland staat ook dit seizoen bij Feyenoord onder contract. De in april 35 jaar geworden doelman heeft een overeenkomst bereikt met de club over een verlenging van zijn aflopende verbintenis met één jaar, waardoor hij tot medio 2015 aan Feyenoord verbonden blijft.

Graafland was de afgelopen drie seizoenen derde doelman in de selectie van trainer Ronald Koeman en zal in die hoedanigheid ook actief zijn in de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Fred Rutten.
Feyenoord is zeer tevreden over de wijze waarop Graafland zijn rol invult. “Ronald is niet alleen een ervaren en betrouwbare keeper die er staat op momenten dat het nodig is, maar heeft ook een belangrijke functie binnen het teamproces”, zegt technisch directeur Martin van Geel.

Voor Graafland wordt het komende seizoen zijn vierde jaar op rij bij de selectie van Feyenoord. Afgelopen seizoen maakte hij in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ (1-1) als invaller zijn officiële debuut voor de club. Graafland begon zijn carrière bij Feyenoord  en maakte bij Excelsior zijn profdebuut.  De keeper kwam verder uit voor Vitesse en Ajax waar hij de rol van tweede keeper vervulde.
In 2011 keerde Graafland terug en afgelopen seizoen maakte hij zijn langverwachte debuut onder de lat bij Feyenoord. Trainer Ronald Koeman gunde hem een invalbeurt in de wedstrijd tegen AZ. Daarmee werd de keeper de oudste debutant bij de Stadionclub.

Ronald Graafland heeft zich in de onderhandelingen met Feyenoord laten bijstaan door Louis Laros van de  VVCS.