Ruud Boymans naar Al Shabab

28 juni 2016

Ruud Boymans: “Ik ben een avonturier en in ben geïnteresseerd in andere culturen”

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu alle formaliteiten zijn afgerond is het zeker: Ruud Boymans (27) verruilt FC Utrecht voor Al Shabab uit Dubai. Hij tekende bij de club van hoofdtrainer Fred Rutten een overeenkomst met een looptijd van drie jaar. Voor de spits, die bij Utrecht een nog doorlopend contract had, komt daarmee een wens in vervulling. “Een buitenlands avontuur begon steeds meer te spelen.”

Al Shabab, dat is een bijzondere keuze. Ruud Boymans legt uit: “Dit is het door mij gewenste avontuur. Al Shabab is niet de club waar je in je jeugd van droomt in bijvoorbeeld Duitsland of Engeland, maar dat had ik al uit mijn hoofd gezet. Ik ben al wat ouder en dan weet je wel waar je plafond ligt. Ik merkte het laatste jaar, anderhalf jaar wel dat een buitenlands avontuur in mijn hoofd begon te spelen. Ik ben een avonturier en ik ben geïnteresseerd in andere culturen. Wat ook van belang is geweest voor mijn keuze is dat Fred Rutten er hoofdtrainer is. Verder zitten er nog een stuk of zes andere Nederlanders. Eric Viscaal is technisch directeur, Sonny Silooy houdt zich met de jeugd bezig en ik begreep dat Arno van Zwam er ook nog bijkomt. Dat geeft me een fijn gevoel.”

Klik hier voor het volledige artikel.