Siem de Jong tekent bij Newcastle United

2 juli 2014

In gezelschap van zijn vriendin, vader George en begeleider Louis Laros tekende Siem de Jong gisteren voor Newcastle United.

Na een uitvoerige keuring werden de onderhandelingen met de club gisteren ter plekke afgerond en tekende Siem een contract voor de komende zes seizoenen.
De Jong voelde zich meer dan welkom bij Newcastle. Hij werd al gisteren overladen met complimenten door manager Alan Pardew, die onder meer de intelligentie en veelzijdigheid van De Jong nadrukkelijk prees. Pardew verklaarde niet te kunnen wachten om met hem aan de slag te gaan.
Siem speelde in totaal 244 bindende wedstrijden voor Ajax en was daarin 78 keer trefzeker. Met zijn nu oude club werd hij vier keer kampioen en won één maal de beker.
De scheidend aanvoerder moest gisterenavond duidelijk nog even wennen aan het idee om zijn liefde Ajax te verlaten. Siem: “Ik heb heel veel mooie jaren bij Ajax meegemaakt. Het was ook eervol om de aanvoerdersband te mogen dragen. Ik heb met veel plezier bij Ajax gespeeld”. Tegelijkertijd keek hij ook nadrukkelijk vooruit; “Ik vind ik het nu een mooi moment voor een volgende stap in mijn carrière. In de Premier League hoop ik een nieuwe prikkel te vinden.”
De Jong treft in Newcastle zijn landgenoten Vurnon Anita en Tim Krul. Saillant detail is natuurlijk ook dat zijn broer Luuk het voorbije seizoen op uitleenbasis voor de Newcastle uitkwam.