Siem de Jong wil seizoen goed afsluiten

9 maart 2017

Siem de Jong (28) komt dit seizoen op huurbasis uit voor PSV, dat hem voor een jaar overneemt van Newcastle United.

De Jong hoopt dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Roda JC, waarin hij in de basis stond en twee keer scoorde, een voorbode is voor een goed seizoensslot, zowel voor PSV als voor hem persoonlijk.

“Het was een mooie avond. Voor het eerst in lange tijd weer een basisplaats en ook nog twee keer scoren. Dat had ik wel even nodig ja,” blikt Siem de Jong terug op de thuiswedstrijd tegen Roda JC (4-0) van afgelopen zaterdag. De zesvoudig international verdubbelde zaterdag zijn seizoenstotaal en staat nu op gemiddeld een doelpunt per 127 minuten. “Ik hoop dat het een voorbode is van een mooie laatste periode van het seizoen, zowel voor mij persoonlijk als voor de hele club. We hebben nog negen wedstrijden te gaan en ik hoop die allemaal te spelen, het liefst vanuit de basis. Na de winterstop moest ik het vooral doen met een aantal korte invalbeurten, maar het is lastig om daarin je stempel te kunnen drukken. Ik weet dat ik van mijn meerwaarde kan zijn voor dit team.”

De Jong speelt dit seizoen bij PSV voor het eerst in clubverband samen met zijn anderhalf jaar jongere broer Luuk. “Dat is iets wat we allebei al jaren voor ogen hadden. Luuk en ik hebben natuurlijk een bijzondere band, zowel op als naast het veld. Ik denk dat we elkaar perfect aanvoelen, zonder dat we daar al te veel woorden voor nodig hebben. Of onze verwachtingen voor dit seizoen zijn uitgekomen? Niet helemaal. De uitschakeling in de Champions League en de KNVB-beker waren toch twee enorme dompers en ook in de competitie hebben we niet altijd kunnen brengen wat we wilden. Toch is iedere wedstrijd die we samen op het veld staan bijzonder, dat koesteren we zeker.”

Klik hier voor het volledige interview.