Simon van Zeelst tekent eerste contract bij Willem II

25 april 2013

Gisterenavond heeft Simon van Zeelst zijn eerste profcontract getekend bij Willem II.

De verdedigende middenvelder zette maandagavond zijn handtekening onder het contract in het bijzijn van zijn trotse ouders en zo’n 150 supporters die waren afgekomen op de informatieavond die de club organiseerde. Simon tekende een verbintenis voor twee jaar met een optie voor een derde jaar.

Van Zeelst, die zijn voetballoopbaan begon bij de amateurclub Jan van Arckel uit Ammerzoden werd in zijn eerste jaar als C-junior door buurman RKC Waalwijk gescout. Vanaf de B1 viel hij onder de regionale jeugdopleiding van Willem II/RKC. Aan het begin van dit seizoen heeft hij de voorkeur uitgesproken om voor Willem II uit te komen. Simon debuteerde op 6 april jl. in het eerste elftal van Willem II in de thuiswedstrijd tegen PSV. Ook in de wedstrijden die daarna volgden, stond de 19-jarige middenvelder telkens aan de aftrap.

Simon van Zeelst: “Een aantal weken geleden was ik al super blij met mijn debuut tegen PSV, dat ik nu mijn eerste contract heb getekend is helemaal geweldig. De eerste twee doelstellingen die ik voor mezelf had bepaald heb ik inmiddels gehaald. De volgende twee doelstellingen zijn een vaste basisplaats veroveren in het eerste elftal. Ik realiseer me dat ik door o.a. blessures bij andere spelers ik de kans heb gekregen om in het elftal te komen en moet er nu voor gaan zorgen dat als deze spelers weer fit zijn ik ook in het elftal blijf staan. Dit zal nog moeilijk genoeg worden want ik besef dat ik nog veel moet leren. Dat de club me nu een contract heeft aangeboden voelt in ieder geval als een groot vertrouwen uit de club. De andere doelstelling is mijn studie tot een goed einde te brengen, ik zit nu in het tweede jaar van de MBO opleiding  marketing en communicatie niveau 4 en sta er goed voor. Ik wil dan ook zeker mijn diploma hiervoor halen.’’

Simon werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

Foto: Geert van Erven