Spelers, trainers en arbiters in gesprek

7 oktober 2015

Mede op initiatief van de CSR werd gisteravond in Zeist voor de vierde maal een laptopsessie gehouden met scheidsrechters, trainers en spelers uit het betaald voetbal.

In kleine groepen passeerden diverse spelsituaties uit de afgelopen Eredivisie-wedstrijden de revue. Er werd vervolgens gediscusieerd over de beoordeling van de diverse situaties door de arbitrage en de mening van trainers en spelers gevraagd.
Tevens kregen de aanwezigen een uitleg over de nieuwe interpretatie van de buitenspelregel en een update over de voortgang van het project Arbitrage 2.0.

VVCS en CSR voorzitter Danny Hesp: “Het is een goede zaak dat spelers en scheidsrechters elkaar jaarlijks ontmoeten in een andere setting dan in en rondom een wedstrijd. Wij hopen dat deze bijeenkomst bijdraagt aan meer begrip voor elkaar tijdens een wedstrijd.
Niet alleen vanuit de spelers, maar ook vanuit de scheidsrechters. Van diverse aanvoerders hoor ik dat de communicatie met de scheidsrechter de laatste jaren, mede door deze bijeenkomsten, is verbeterd. Uiteindelijk willen we allemaal maar één ding en dat is het publiek een mooie, faire pot voetbal tonen.”