Spelersgroep Willem II bereikt akkoord over premies

16 januari 2015

Het heeft even geduurd, maar 5 maanden nadat in augustus 2014 werd afgetrapt voor het seizoen 2014/2015, bereikte de spelersgroep van Willem II een akkoord over de premieregeling.

Nadat Willem II, door kampioen te worden in de Jupiler League, gerechtigd was uit te komen in de Eredivisie, werd met de directie gesproken over een rechtvaardige premieregeling. Immers, zelfs het kampioenschap in de Jupiler League werd niet “beloond” met een collectieve kampioenspremie.
Na maanden tevergeefs onderhandelen, werd de hulp van de VVCS ingeroepen. De spelers wilden zich volledig richten op de te leveren sportieve prestatie, en zich niet laten afleiden door de starre houding van de directie aan de onderhandelingstafel.

Meerdere rondes van overleg volgden. Uiteindelijk strandden de onderhandelingen medio december 2014 niet op het financiële aspect, maar over de criteria wanneer de spelersgroep gerechtigd zou zijn tot de handhavingspremie.

Doelstelling van Willem II is handhaving in de Eredivisie, dan past het naar de mening van de spelersgroep niet om een dergelijke premie pas beschikbaar te stellen als in de eindrangschikking plaats 14 of hoger zou worden bereikt. Immers met plaats 15 wordt ook voldaan aan de doelstelling handhaving, en zulks kan zelfs ook nog eventueel geschieden middels de nacompetitie.

Spelersgroep en VVCS bespraken de ontstane impasse en de mogelijk te nemen stappen door de spelersgroep. Medio december werd de directie van Willem II daarover reeds geïnformeerd. Dat de afwezigheid van de spelersgroep op de nieuwjaarsreceptie van Willem II als een verrassing kwam, bevreemdt de spelersgroep dan ook zeer. Immers, meer dan drie weken daarvoor was de directie hierover reeds schriftelijk geïnformeerd.
Gisterenavond werd uiteindelijk toch nog een akkoord bereikt.