Team VVCS 3e op het FIFPro Tournament

24 juli 2013

Afgelopen weekend werd het FIFPro Tournament 2013 in Rijnsburg gespeeld.

Aan dit internationale toernooi voor spelers op zoek naar een nieuw contract deden 6 teams mee uit Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Portugal.
Op zaterdag speelden alle teams 2 poulewedstrijden. Nederland (Team VVCS) was ingedeeld in poule B, samen met Frankrijk (Team UNFP) en Portugal (Team SJPF).
De eerste wedstrijd speelde Team VVCS tegen Potugal, deze wedstrijd werd in de slotminuten door Team VVCS gewonnen met 2-1. Sead Mazreku scoorde de 1-0 en Niels Vorthoren zorgde voor de 2-1.

Frankrijk had haar wedstrijd tegen Portugal met 3-0 gewonnen, dit betekende dat Team VVCS een zege tegen de Fransen nodig had voor het spelen van de finale op zondag en het verdedigen van de titel. Helaas eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Fransen.
Dit betekende dat Team VVCS zondag samen met de nummer 2 van poule A, België (Team Sporta), de wedstrijd om de 3e en 4e plek zou spelen.

Na een goed verzorgde sportlunch in het Holiday Inn Hotel in Leiden togen beide teams richting Rijnsburg voor hun wedstrijd. Team VVCS wist de spannende wedstrijd, met kansen aan beide kanten, uiteindelijk met 1-0 te winnen. Aanvoerder Rogier Meijer scoorde de beslissende goal in de slotminuten van de eerste helft.
De finale van het FIFPro Tournament 2013 ging tussen Frankrijk en Spanje. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en diende beslist te worden door penalty’s. Hierin bleek Spanje sterker en mocht zich winnaar van het FIFPro Tournament 2013 noemen.

De ploegen sloten het toernooi gezamenlijk af met een barbecue bij het Zuiderbad in Noordwijk, hier vond ook de prijsuitreiking plaats. Rogier Meijer nam namens Team VVCS de beker voor de derde plek in ontvangst. Ook nam hij nog kort het woord om de waarde van het toernooi te benadrukken en de hoop uit te spreken dat de aanwezige spelers spoedig een nieuwe club zullen vinden.