Transfernieuws

16 april 2013

Pieter Langedijk tekent bij Sparta- Rotterdam en Albert Plugboer wordt trainer van Jong FC Utrecht.

Afgelopen vrijdag heeft Pieter Langedijk zijn eerste profcontract getekend bij Sparta Rotterdam. De  19-jarige Langedijk speelt al vanaf 2005 in de opleiding van de club uit de Maasstad. Langedijk is dit seizoen nog gerechtigd om uit te komen in de A-jeugd maar speelt zijn wedstrijden met name in het beloften team.
Wiljan Vloet, algemeen directeur van Sparta-Rotterdam, op de clubwebsite over Langeijk: “Pieter is een klassieke buitenspeler die zijn man kan uitspelen en een goede voorzet in huis heeft.
Langedijk zegt zelf over zijn eerste verbintenis: “Ik ben erg blij met mijn eerste contract. Het is erg leuk dat Sparta er op deze wijze aandacht aan geeft. Aan mij nu de taak om me als speler verder te ontwikkelen en definitief aan te sluiten bij de A-selectie!”

Langedijk heeft zich in de onderhandelingen met Sparta- Rotterdam laten bijstaan door de VVCS.

Albert Plugboer wordt trainer van Jong FC Utrecht.

Albert Plugboer wordt met ingang van seizoen 2013-2014 trainer van Jong FC Utrecht. Plugboer die zelf meer dan 400 wedstrijden betaald voetbal heeft gespeeld en vijfenhalf jaar het shirt van FC Utrecht heeft gedragen volgt de vertrekkende Jean-Paul de Jong op. Dit seizoen heeft Plugboer FC Utrecht onder 17 onder zijn hoede.
Henny Lee, technisch manager over Plugboer: “Ab past in het profiel dat wij hebben opgesteld. Hij kan goed werken met talentvolle spelers, heeft ervaring in deze rol en is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal.
Plugboer over zijn nieuwe rol: “De ervaring en kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan ga ik gebruiken om de stap voor de spelers vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal kleiner te maken.”

Plugboer heeft zich laten bijstaan door de VVCS.