Vitesse talenten Joris Klein Holte en Kai Huisman langer bij Vitesse

22 mei 2015

Vitesse heeft gisteren 2  talentvolle jeugdspelers langer vastgelegd.

Joris Klein Holte, speler van de A1 en tevens uitkomend voor Oranje O18, heeft zijn aflopende contract met 3 jaar verlengd.
De 18-jarige verdedigende middenvelder, die ook centraal achterin uit de voeten kan, begint komend seizoen aan zijn tiende seizoen bij Vitesse. Hij kwam eerder uit voor de amateurvereniging VVO.
In de voorbereiding op het huidige seizoen maakte Klein Holte al deel uit van de eerste selectie en speelde diverse oefenwedstrijden.

De 20-jarige Kai Huisman, spits van de kersverse beloften kampioensploeg, heeft zijn aflopende contract met 1 jaar verlengd met een optie voor nog 2 jaar. De ongelukkige spits die al veel blessureleed achter de rug heeft, waaronder 2 kruisband operaties, nam 2 jaar geleden  al deel aan de voorbereiding van de eerste selectie waar hij enorm veel indruk maakte. Mede door het blessureleed heeft hij zich nog niet veel kunnen etaleren bij de beloften maar Vitesse heeft veel vertrouwen dat Huisman sterker uit de strijd komt. De contractverlenging is hier een logisch vervolg op. Huisman begon met voetballen bij Blauw Geel’55 en speelde vervolgens tot en met de D-pupillen in het shirt van Fortissimo uit Ede. In 2007 verhuisde hij naar Vitesse.

Joris Klein Holte en Kai Huisman werden in de onderhandelingen met Vitesse bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

Kai Huisman & Joris Klein Holte