Tessel Middag, fit in Florence

24 november 2020

Claudia van den Heiligenberg, VVCS Vrouwenvoetbal, maakt een rondje langs de velden in binnen- en buitenland en spreekt zo verschillende speelsters over hun carrière en wat VVCS daarin kan betekenen. Nummer 2 in deze reeks, de ongeëvenaarde Tessel Middag, speelster van Fiorentina en 44-voudig international.

– Hi Tessel, hoe gaat het nu met je? Weer helemaal fit?
Goed! Ik ben alweer anderhalf jaar fit.

– Hoe is het bij je nieuwe club en hoe is het om zolang in het buitenland te spelen?
Sinds de zomer speel ik voor Fiorentina in Italië. Dat is tot nu toe een mooi en interessant avontuur. Na vier jaar Engeland (twee jaar Manchester City, twee jaar West Ham United) was ik toe aan een nieuw voetballand. Het leuke aan spelen in het buitenland is het leren kennen van nieuwe mensen en (voetbal)culturen. En Florence is een geweldige stad om in te wonen. Net als elke speler die in het buitenland speelt mis ik mijn familie en vrienden in Nederland natuurlijk wel. Door corona is het nu ook lastig om naar huis te gaan of bezoek te krijgen.

– Wat zijn je doelen voor de komende jaren?
Het belangrijkste vind ik nu om vrij te voetballen en plezier te hebben. Het is in het voetbal altijd lastig om ver vooruit te kijken. Het zou voor mijzelf een mooie beloning zijn om na mijn twee kruisbandblessures weer opgeroepen te worden voor de Oranjeleeuwinnen.

– Wat vind je ervan dat de VVCS zich ook gaat richten op het vrouwenvoetbal?
Heel goed. Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich heel snel de laatste jaren, dus het is ook nodig dat voetbalsters professionele begeleiding en ondersteuning krijgen.

– Heb je als lid van de VVCS weleens gebruik gemaakt van onze diensten?
Als lid van de spelersraad van de Oranjeleeuwinnen heb ik veel contact gehad met Ad, Louis en Suzanne van de VVCS, toen die ons bijstonden in de onderhandelingen met de KNVB over de commerciële regelingen. Individueel heb ik gebruik gemaakt van juridisch en fiscaal advies. Zeker handig als je in het buitenland woont.

Dankjewel Tessel, mooi om te horen, veel succes in Italië!