VVCS-gala: Maxwell gekozen door collega’s

25 augustus 2004

Ajacied Maxwell is door zijn collega’s verkozen tot Beste voetballer van de Holland Casino Eredivisie 2003-2004. De Braziliaan bleef Tomás Galásek en Arjen Robben voor. In Grand Hotel Huis ter Duin ontving John Heitinga uit handen van Danny Blind de prijs voor het grootste talent.

De prijs voor de Beste voetballer van de Gouden Gids Divisie 2003-2004 ging met het kleinst mogelijke verschil naar Klaas Jan Huntelaar. De Heerenveen-speler (vorig jaar AGOVV Apeldoorn) bleef zijn tegenwoordige teamgenoot Yuri Rose (vorig jaar Heracles Almelo) nipt voor. Ook de derde kandidaat in deze categorie speelt inmiddels bij Heerenveen: Michel Breuer.

De winnaars van het 20ste VVCS Profvoetbalgala bij elkaar: Boven Co Adriaanse, Gabor Babos, Peter Hofstede en Riemer van der Velde en onder Maxwell, Klaas Jan Huntelaar en John Heitinga.

Heerenveen viel nogmaals in de prijzen in de categorie Club van het Jaar.
Gabor Babos ontving uit handen van Joop Hiele de prijs voor de beste doelman van het afgelopen seizoen.

Co Adriaanse werd door de spelers uit het betaald voetbal boven Foppe de Haan en Ronald Koeman verkozen tot Beste trainer van het seizoen 2003-2004.

Tenslotte ging de oeuvreprijs dit jaar naar Peter Hofstede, die in 14 jaar betaald voetbal maar liefst 160 keer scoorde voor zes verschillende clubs.
Hofstede haalde niet als zijn voorgangers John Bosman, Aron Winter en Jan Heintze de absolute top, maar toonde zich in al die jaren een bijzondere prof, die overal een positieve indruk achterliet en de voetbalsport nooit in diskrediet bracht.
Kenmerkend was de wijze waarop Hofstede vorig jaar, nadat hij al gestopt was, terugkeerde bij ADO Den Haag toen de club hem nodig had. Even typerend was dat hij bij zijn rentree meteen scoorde en zo het eredivisieschap voor de Hagenaars veilig stelde.