Willem Janssen op huurbasis naar FC Utrecht

23 augustus 2013

De selectie van FC Utrecht wordt tot het einde van het seizoen versterkt met Willem Janssen. De 27-jarige voetballer komt op huurbasis over van FC Twente.

Na Timothy Derijck en Steve De Ridder is Willem Janssen de derde speler die in korte tijd door FC Utrecht wordt aangetrokken. Willem Janssen heeft nog een contract t/m juli 2015 bij FC Twente.

Willem Janssen die voordat hij bij FC Twente speelde uit kwam voor VVV-Venlo en Roda JC speelde tot dusver 287 wedstrijden waarin hij 46 keer scoorde. 
FC Utrecht meldde zich twee maanden geleden al bij FC Twente, maar toen was huur nog niet bespreekbaar. Dat was het nu wel. “Soms is het wachten op het juiste moment”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “We zijn al langer overtuigd van de kwaliteiten van Willem. Hij is een fysiek sterke speler met veel loopvermogen, voetballend vermogen en een goede traptechniek. Zijn komst biedt onze technische staf meer mogelijkheden. De concurrentie zal toenemen, wat een groep alleen maar sterker maakt.”

Evenals de clubleiding van FC Utrecht is Janssen blij met zijn tijdelijke overgang. “FC Utrecht, met zijn stadion en supporters, is een club die mij altijd heeft getrokken en waar ik  graag voor wil spelen”, zegt de geboren Nijmegenaar. “De club toont ambitie en heeft mij een beeld geschetst dat mij aanspreekt. De ploeg heeft het na het goede vorige seizoen nu wat lastig, maar ik zie veel groeipotentie. Op dit moment staan er veel jonge jongens, aangevuld met een aantal ervaren krachten. Ik wil graag zowel voetballend als met mijn ervaring mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe ploeg.”

Willem Janssen werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.