Willem Janssen tevreden met rol bij FC Utrecht

23 januari 2017

Willem Janssen (30) verlengde woensdag zijn contract bij FC Utrecht tot medio 2020, met de optie voor nog een extra jaar.

De Limburger voelt zich in zijn rol bij het goed presterende FC Utrecht, als aanvoerder en centrumverdediger, als een vis in het water. “We willen onze goede prestaties van vorig seizoen graag overtreffen. De komende week wordt daarin al redelijk bepalend.”

Janssen kwam in de zomer van 2013 bij FC Utrecht terecht. Na een seizoen op huurbasis van FC Twente tekende hij in Stadion Galgenwaard een contract tot medio 2018. Dit contract is nu opengebroken en verlengd tot de zomer van 2020, met mogelijk nog een extra seizoen daarna. “Ik heb me bij FC Utrecht echt vanaf het eerste moment helemaal thuis gevoeld. Ik heb gewoon een enorm goed gevoel bij deze club en zie dan ook geen reden om nog ergens anders heen te gaan in mijn carrière. Het lijkt me zeker mooi om hier af te kunnen sluiten, al ben ik daar natuurlijk nog totaal niet mee bezig. Ik heb ook nog wel zitten denken of ik bijvoorbeeld nog een avontuur in het buitenland aan zou willen gaan, maar dat brengt ook altijd een hoop risico’s met zich mee, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Ik hou wel van rust en stabiliteit. Dat heb ik hier bij FC Utrecht.”

Janssen begon zijn loopbaan in 2004 in de Eerste Divisie bij VVV-Venlo. De Noord-Limburger speelt sinds 2007 onafgebroken in de Eredivisie. Eerst vier seizoenen voor Roda JC, daarna twee jaar bij FC Twente en sinds 2013 bij FC Utrecht. Vorig seizoen presteerde FC Utrecht zowel in de competitie (5de) als in de KNVB-beker (verloren bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord), maar stond de ploeg van Erik ten Hag uiteindelijk toch zonder Europees voetbal. “In de play-offs was Heracles over twee duels helaas net te sterk. Dit seizoen willen we ons graag weer eens plaatsen voor Europees voetbal. Zeker voor de supporters zijn dat altijd mooie avonturen. Ook in het recente verleden heeft FC Utrecht nog mooie Europese duels gespeeld tegen Celtic, Liverpool en Napoli. Daar hoor je de mensen hier nog vaak over. Het zou mooi zijn als deze spelersgroep dat ook kan bereiken, maar het is zeker niet zo dat het seizoen mislukt is als we ons niet plaatsen voor Europees voetbal. De verschillen in de subtop van Nederland zijn nu eenmaal erg klein, dus er komt ook een stuk geluk bij kijken.”

FC Utrecht begon de tweede seizoenshelft met een 1-2 overwinning op bezoek bij Sparta Rotterdam. Na een voorsprong voor de thuisploeg zorgden goals van Janssen en invaller Kristoffer Peterson voor de Utrechtse zege. “Het was leuk om zelf weer eens te scoren, dat was alweer even geleden. Toch was ik vooral blij na de winnende goal kort voor tijd. Mooi voor Kristoffer, maar ook omdat het een mooie start van de tweede seizoenshelft betekent. We zijn nu al tien duels op rij ongeslagen.”

Klik hier voor het volledige interview met Willem Janssen